INKLYUZIV TA’LIM SHAROITIDA BOSHLANG‘ICH SINF O‘QITUVCHISINING VAZIFALARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Azimova Munavvar Rasuljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada inklyuziv ta’lim sharoitida boshlang‘ich sinf o‘qituvchisining vazifalari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limda barcha o‘quvchilarning, jumladan, alohida ta’lim ehtiyojiga ega bolalarning ham teng ta’lim olish imkoniyatini ta’minlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, o‘qituvchining individual yondashuvni qo‘llashi, differensial topshiriqlar berishi, psixologik qo‘llab-quvvatlashni amalga oshirishi va ota-onalar bilan hamkorlikni yo‘lga qo‘yish vazifalari ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari inklyuziv ta’limda o‘qituvchi rolining juda muhim ekanligini ko‘rsatadi.