O‘YIN TEXNOLOGIYALARI ORQALI TA’LIM SIFATINI OSHIRISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Abduxalilova Shoxsanam Azizbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada o‘yin texnologiyalari orqali ta’lim sifatini oshirish masalasi tahlil qilingan. Ta’lim jarayonida didaktik va interaktiv o‘yinlardan foydalanish o‘quvchilarning bilim olishga bo‘lgan qiziqishini oshirishi, ularning faolligini kuchaytirishi hamda mustaqil fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirishi yoritilgan. Shuningdek, o‘yin texnologiyalarining motivatsiya, ijodkorlik va muloqot madaniyatini shakllantirishdagi o‘rni ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari o‘yin texnologiyalari ta’lim sifatini oshirishda samarali vosita ekanligini ko‘rsatadi.