BOSHLANG‘ICH SINFLARDA BAHOLASH TIZIMINI TAKOMILLASHTIRISH YO‘LLARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Nuriddinova Marjona Lochinbek qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada boshlang‘ich sinflarda baholash tizimini takomillashtirish yo‘llari tahlil qilingan. Zamonaviy ta’limda baholashning an’anaviy yondashuvidan kompetensiyaviy va shakllantiruvchi baholash tizimiga o‘tish masalalari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va kompetensiyalarini adolatli baholashda mezonli baholash, o‘z-o‘zini baholash hamda raqamli baholash vositalarining ahamiyati ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari baholash tizimini takomillashtirish ta’lim sifatini oshirishda muhim omil ekanligini ko‘rsatadi.