STEAM YONDASHUVI ASOSIDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMNI RIVOJLANTIRISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Shokiraliyeva Dilrabo Odiljon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada STEAM yondashuvi asosida boshlang‘ich ta’limni rivojlantirish masalasi yoritilgan. STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, Mathematics) integratsiyalashgan ta’lim modeli sifatida o‘quvchilarning ilmiy- tadqiqiy, ijodiy va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishda muhim o‘rin tutadi. Maqolada STEAM yondashuvining boshlang‘ich sinflarda qo‘llanilishi, o‘quvchilarning muammoli vaziyatlarni hal qilish, ijodkorlik va mantiqiy fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari STEAM yondashuvi ta’lim sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.