KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISHDA BOSHLANG‘ICH TA’LIMNING O‘RNI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Mahmudjonova Shahnoza Ravshanjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada kitobxonlik madaniyatini shakllantirishda boshlang‘ich ta’limning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida kitobga qiziqish uyg‘otish, o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda ma’naviy-axloqiy tarbiyani shakllantirishda o‘qituvchining roli tahlil qilingan. Shuningdek, o‘quv jarayonida interaktiv metodlar, oilaviy kitobxonlik va sinfdan tashqari o‘qish faoliyatlarining samaradorligi ko‘rib chiqilgan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim kitobxonlik madaniyatini shakllantirishning muhim poydevori ekanligini ko‘rsatadi.