O‘QUVCHILARDA AXBOROT BILAN ISHLASH KOMPETENSIYASINI RIVOJLANTIRISH - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Axatova Sevinch Qosimjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘quvchilarda axborot bilan ishlash kompetensiyasini rivojlantirishning pedagogik asoslari yoritilgan. Zamonaviy ta’lim sharoitida axborot oqimining ortib borishi o‘quvchilardan ma’lumotni izlash, tanlash, tahlil qilish va undan samarali foydalanish ko‘nikmalarini talab etadi. Maqolada boshlang‘ich va o‘rta ta’lim jarayonida axborot savodxonligini shakllantirish usullari, raqamli texnologiyalardan foydalanish hamda interaktiv metodlarning ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari axborot bilan ishlash kompetensiyasi o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi va ijodiy faoliyatini rivojlantirishda muhim rol o‘ynashini ko‘rsatadi.