O‘QUVCHILARNING KITOBXONLIK MADANIYATINI SHAKLLANTIRISH YO‘LLARI - Jo'raboyeva Shoxruza Shuxratjon qizi; Valixanova Xadicha Abdulazizovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Ushbu maqolada o‘quvchilarning kitobxonlik madaniyatini shakllantirish yo‘llari va pedagogik asoslari yoritilgan. Kitobxonlik madaniyati o‘quvchilarning ma’naviy-axloqiy rivojlanishi, nutq boyligi va mustaqil fikrlash qobiliyatini shakllantirishda muhim omil ekanligi asoslab berilgan. Shuningdek, sinf va sinfdan tashqari o‘qish, interaktiv metodlar, oilaviy kitobxonlik hamda raqamli resurslardan foydalanishning samaradorligi tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari kitobxonlik madaniyatini shakllantirish uzluksiz pedagogik jarayon ekanligini ko‘rsatadi.