KO’RISHIDA NUQSONI BO’LGAN BOLALARDA MAYDA QO’L MOTORIKASINING RIVOJLANISHI - Xalilova Maftuna Baxtiyor qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ko‘rishida nuqsoni bo‘lgan maktabgacha yoshdagi bolalarda mayda qo‘l motorikasini rivojlantirishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Tadqiqotda ko‘rish patologiyasining bolalarning sensomotor rivojlanishi, taktil sezgirligi, qo‘l harakatlari koordinatsiyasi hamda predmet-amaliy faoliyatiga ta’siri tahlil qilingan. Shuningdek, mayda motorikaning nutq, bilish jarayonlari va ijtimoiy moslashuv bilan o‘zaro bog‘liqligi ochib berilgan..