O’QITUVCHILARGA DAVLAT TIBBIY SUG’URTASINI YETKAZISHDA RAQAMLASHTIRISH IMKONIYATLARI - Istamov Behzod Bahodir o’g’li; Atоyeva Mashhura Abrоrоvna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda O’zbekistonda davlat tibbiy sug’urtasi (DTS) tizimining ishlash mexanizmi, uni raqamlashtirish yo’nalishlari va Buxoro viloyati Vobkent tumani o’qituvchilariga DTS xizmatlarini yetkazishdagi mavjud muammolar tahlil etilgan. Raqamli platformalar — mis.ssv.uz, "Elektron poliklinika" va DMED — asosida tibbiy xizmatlardan foydalanish samaradorligini oshirish yo’llari taklif etilgan.