ISLOMIY MOLIYALASHTIRISH ASOSIDA YASHIL SUKUK BOZORINI RIVOJLANTIRISH MASALALARI - Maxmudov Anvarjon Maxmudovich; Mannobjonov Muhammadyusuf Donyorbek og’li; Ibroximov Usmonjon Islomjon o‘g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada O‘zbekistonda yashil sukuk mexanizmini joriy etishning dolzarbligi, xorijiy tajriba va milliy imkoniyatlar keng tahlil qilingan. Malayziya, Indoneziya va Fors ko‘rfazi davlatlarining yashil sukuk sohasidagi tajribasi o‘rganilgan, O‘zbekiston uchun strategik yo‘nalishlar belgilangan. Maqolada yashil sukuk moliyaviy instrument sifatida ekologik barqarorlik va Islom moliyasini birlashtiruvchi zamonaviy vosita ekanligi asoslab berilgan.