O’ZBEKISTONNING JAHON SAVDO TASHKILOTIGA A’ZO BO’LISH JARAYONI VA UNING IQTISODIY OQIBATLARI - Ikromjon Muxitdinov (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada O’zbekiston Respublikasining Jahon Savdo Tashkiloti (JST/WTO)ga a’zo bo’lish jarayoni, bu yo’lda amalga oshirilgan islohotlar, erishilgan yutuqlar va kutilayotgan iqtisodiy oqibatlar tahlil etiladi. Jarayon nafaqat savdo siyosatini, balki mamlakatning butun iqtisodiy tizimini isloh qilishni taqozo etmoqda. Maqolada a’zolikning ijobiy va salbiy tomonlari ilmiy jihatdan ko’rib chiqiladi.