KOMPETENSIYAVIY YONDASHUV ASOSIDA TA’LIM SAMARADORLIGINI OSHIRISH - Alixonova Maftunaxon Odilxon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida ta’lim samaradorligini oshirish masalalari ilmiy-pedagogik nuqtayi nazardan tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida kompetensiyaviy yondashuvning mazmuni, uning an’anaviy ta’limdan farqli jihatlari hamda o‘quvchilarda mustaqil fikrlash, muammoli vaziyatlarni hal qilish, kommunikativ va amaliy ko‘nikmalarni rivojlantirishdagi ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy pedagogik texnologiyalar va interfaol metodlardan foydalanish orqali o‘quvchilarning bilim, ko‘nikma va malakalarini real hayotiy vaziyatlarda qo‘llash imkoniyatlarini kengaytirish masalalari ochib berilgan. Maqolada kompetensiyaviy yondashuvning ta’lim sifati va samaradorligini oshirishdagi roli, pedagog faoliyatini takomillashtirishdagi ahamiyati hamda innovatsion ta’lim muhitini yaratishdagi o‘rni haqida ilmiy xulosalar keltirilgan.