TA’LIM JARAYONIDA AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARINING AHAMIYATI - Qosimova Matluba Isomiddinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ta’lim jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining (AKT) ahamiyati, ularning zamonaviy pedagogik jarayonga integratsiyalashuvi hamda ta’lim samaradorligini oshirishdagi o‘rni ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. AKT vositalarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, interaktivlikni ta’minlash va o‘quvchilarning mustaqil bilim olish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, elektron ta’lim platformalari, multimedia vositalari va raqamli resurslardan foydalanish orqali ta’lim sifatini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada AKTning o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatini takomillashtirishdagi roli hamda zamonaviy raqamli ta’lim muhitini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan.