TABIIY TANLANISH VA UNING XILLARI - Soyibjonova Dilorom Akromjon qizi; Yo'ldashev Abduvali Alisher o'g'li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tabiiy tanlanish jarayonining biologik evolyutsiyadagi hal qiluvchi o‘rni va tabiiy tanlanishning genotipga ta’sir etish shakllari o’rganiladi. Tezis davomida tabiiy tanlanishning turli shakllari (stabillashtiruvchi ,harakatlantiruvchi va dizruptiv) hamda ularning populyatsiya genofondiga ta’siri o‘rganilgan.