UMARALI NORMATOVNING "TALANT TARBIYASI" ASARIDA BADIIY- ESTETIK TAFAKKUR VA ADABIY TANQID METODOLOGIYASI - Mahammadjonova Ro'zixon (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada taniqli adabiyotshunos olim, filologiya fanlari doktori, professor Umarali Normatovning "Talant tarbiyasi" kitobining o’zbek adabiyotshunosligi va tanqidchiligi rivojidagi o’rni hamda ahamiyati tadqiq etiladi. Asarda ilgari surilgan adabiy-nazariy qarashlar, iste’dod va badiiy mahorat masalalari, ijodkor shaxsiyati va badiiy asar yaxlitligi muammolari zamonaviy adabiy jarayon nuqtai nazaridan tahlil qilingan. Olimning munaqqidlik mahorati, matn ustida ishlash metodikasi hamda yosh iste’dodlarni tarbiyalash borasidagi konseptual qarashlari ilmiy jihatdan asoslab berilgan.