XX ASRNING BIRINCHI YARMI O‘ZBEK ADABIY TANQIDCHILIGI RIVOJIDA OTAJON HOSHIM VA OLIM SHARAFIDDINOVLARNING O‘RNI - Akbarova Ozoda (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA. Ushbu maqolada XX asr o‘zbek adabiyotshunosligi va adabiy tanqidchiligining shakllanishi hamda yuksalishiga ulkan hissa qo‘shgan ikki yirik simo – Otajon Hoshim va Olim Sharafiddinovlarning ilmiy-tanqidiy faoliyati tadqiq etiladi. Davrning murakkab ijtimoiy-siyosiy sharoitlariga qaramay, munaqqidlarning klassik merosga munosabati, zamonaviy adabiy jarayonni tahlil qilish mahorati hamda milliy adabiyotshunoslik metodologiyasini yaratishdagi xizmatlari qiyosiy tahlil asosida yoritilgan.