QARINDOSHLIK NOMLARI ASOSIDAGI MUROJAAT VOSITALARINING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI - Аvezоvа Muyаssаr Pirnаzаrоvnа (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqolada o‘zbek tilidagi qarindoshlik nomlari asosidagi murojaat vositalarining leksik-semantik va pragmatik xususiyatlari tahlil qilinadi. Ular yaqin va uzoq qarindoshlarga hamda qarindosh bo‘lmagan shaxslarga nisbatan qo‘llanishiga ko‘ra tasniflanadi.