EMBRIONAL GEMOTSITOPOEZNING RIVOJLANISH BOSQICHLARI VA UNING KLINIK AHAMIYATI - Akbarova Barchinoy Baqiyevna; Sodiqov Muhamadyusuf Alisherjon o'gli (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada embrional gemotsitopoez jarayoni, uning asosiy bosqichlari hamda organizm rivojlanishidagi biologik va klinik ahamiyati tahlil qilinadi. Gemotsitopoez - qon hujayralarining hosil bo‘lish jarayoni bo‘lib, u embrional davrdan boshlab umr bo‘yi davom etadi. Ayniqsa, embrional gemotsitopoez inson hayotining dastlabki bosqichlarida immun tizim, kislorod tashilishi va metabolik muvozanatni ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi.