YUSUF XOS HOJIBNING “QUTADG‘U BILIG” ASARINING MAVZUIY TASNIFI - Gulomova Maftuna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada “Qutadg‘u bilig” asarining mavzuiy tasnifi, unda ilgari surilgan ijtimoiy-siyosiy, axloqiy-ta’limiy, ma’naviy va oilaviy qarashlar tahlil qilinadi. Asarning turkiy adabiyot taraqqiyotidagi o‘rni hamda undagi ramziy obrazlar orqali berilgan g‘oyaviy mazmun yoritiladi. Shuningdek, o‘zbek olimlarining asar haqidagi ilmiy qarashlari ham keltirilib, mavzularning badiiy talqini ochib beriladi.