AKADEMIK LITSEY O‘QUVCHILARINI OLIY TA’LIMGA TAYYORLASHDA MATEMATIKA FANINING O‘RNI - Solijonov Ibrohim Qobiljon o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada akademik litsey o‘quvchilarini oliy ta’lim bosqichiga tayyorlash jarayonida matematika fanining tutgan o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, matematika fanining o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashi, tahliliy tafakkuri, muammoli vaziyatlarni hal qilish qobiliyati hamda kasbiy kompetensiyalarini rivojlantirishdagi pedagogik imkoniyatlari tahlil qilingan. Oliy ta’limga tayyorgarlik jarayonida matematika fanini zamonaviy pedagogik texnologiyalar asosida o‘qitish, mustaqil ta’limni tashkil etish hamda innovatsion metodlardan foydalanishning samaradorligi haqida fikr yuritilgan. Maqolada akademik litsey ta’limida matematika fanining nazariy va amaliy ahamiyatini oshirishga oid ilmiy-metodik tavsiyalar berilgan.