MUAMMOLI TA’LIMNI AMALGA OSHIRISHDA O‘QITUVCHI FAOLIYATINING PEDAGOGIK MODELI - Axmatova Shaxriniso Sodiqovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada muammoli ta’lim texnologiyasini o‘quv jarayoniga joriy etishda o‘qituvchi faoliyatining pedagogik modeli tahlil qilingan. Muammoli ta’limda o‘qituvchining an’anaviy roldan fasilitator va moderatorlik pozitsiyasiga o‘tishi, dars bosqichlarini modellashtirish hamda adabiyot darslari misolida ziddiyatli vaziyatlarni yaratish usullari yoritilgan. Maqolada o‘quvchilarning tanqidiy fikrlashini rivojlantirishda pedagogik modelning tarkibiy qismlari va ularning samaradorligi asoslab berilgan.