BIONOTE: QISHLOQ XO‘JALIGI UCHUN BIOLOGIK MONITORING MOBIL ILOVASI - Shokirov F. Sh; Abdusayidov N. A (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada o‘simliklarning biometrik ko‘rsatkichlarini monitoring qilish, saqlash va tahlil qilishga mo‘ljallangan “BioNote” mobil ilovasini ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Ilova Flutter texnologiyasi asosida ishlab chiqilib, foydalanuvchilarga har bir o‘simlik uchun alohida profil yaratish, kunlik biometrik kuzatuvlarni qayd etish, rasm yuklash hamda grafik va statistik tahlillarni amalga oshirish imkonini beradi. Tadqiqot davomida biomonitoring tizimlarining nazariy asoslari, mobil texnologiyalarning afzalliklari va zamonaviy smart agrotexnologiyalar o‘rganildi. Ilova arxitekturasi qatlamli model asosida loyihalanib, lokal ma’lumotlar bazasi va grafik modullar bilan integratsiya qilindi. Natijalar mobil monitoring tizimlari biologik tadqiqotlar va qishloq xo‘jaligida ma’lumotlarni tizimli boshqarish samaradorligini oshirishini ko‘rsatdi.