QR-KOD TEXNOLOGIYASI ASOSIDA INTERAKTIV KROSSVORD TIZIMINI ISHLAB CHIQISH - Shokirov F. Sh; Razaqov T. R (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada QR-kod texnologiyasi asosida ishlovchi interaktiv krossvord tizimini ishlab chiqish masalalari yoritilgan. Tadqiqot davomida raqamli ta’lim tizimlari, gamifikatsiya metodlari va interaktiv ta’lim texnologiyalarining zamonaviy imkoniyatlari tahlil qilindi. Tizimni ishlab chiqishda Django frameworki, PostgreSQL ma’lumotlar bazasi va zamonaviy frontend texnologiyalaridan foydalanildi. Maqolada QR-kod orqali tezkor kirish mexanizmi, krossvord generatsiyasi algoritmlari, javoblarni avtomatik tekshirish va statistik tahlil imkoniyatlari bayon qilingan. Ishlab chiqilgan tizim ta’lim jarayonini avtomatlashtirish, foydalanuvchilarning darsga bo‘lgan qiziqishini oshirish va interaktiv ta’lim muhitini shakllantirishga xizmat qiladi.