SHARQ UYGʻONISH DAVRIDA PEDAGOGIK FIKRLARNING RIVOJLANISHI - Abdullayeva Nozima Bahodir qizi; Sodiqboyeva Rayhon Xolmurod qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Sharq uygʻonish davridagi pedagogik fikrlarning rivojlanish bosqichlari, ularning nazariy asoslari va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Asosiy eʼtibor Sharq mutafakkirlarining ilmiy merosi, ularning pedagogik qarashlari, ilmiy va tarbiyaviy faoliyatiga qaratilgan. Maqolada tarixiy manbalar, zamonaviy tadqiqotlar va amaliy namunalarga asoslanib, pedagogik fikrlarning shakllanishi, rivojlanishi va bugungi kundagi ahamiyati chuqur oʻrganiladi.