ТАЙЁР НАМУДАНИ НАМУНАҲОИ СУПОРИШҲОИ PIRLS БАРОИ МАТНҲОИ БАДЕӢ ДАР КИТОБҲОИ ДАРСИИ СИНФҲОИ ИБТИДОӢ - Ҷабборова Анзурат Абдусаматовна (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотатсия. Дар мақола масъалаи тайёр намудани намунаҳои супоришҳои PIRLS барои матнҳои бадеии китобҳои дарсии синфҳои ибтидоӣ баррасӣ гардидааст. Муаллиф аҳамияти истифодаи супоришҳои PIRLS-ро дар рушди саводнокии хондан, тафаккури интиқодӣ ва қобилияти таҳлили хонандагон шарҳ медиҳад. Ҳамчунин намунаҳои саволҳо ва усулҳои татбиқи онҳо дар раванди таълим пешниҳод шудаанд. Натиҷаҳои таҳқиқот нишон медиҳанд, ки истифодаи супоришҳои мутобиқ ба стандартҳои байналмилалӣ ба баланд гардидани сифати таълим мусоидат менамояд.