БАРНОМАИ АРЗЁБИИ БАЙНАЛМИЛАЛИИ TIMSS: МЕЪЁРҲОИ БАЙНАЛМИЛАЛӢ ВА СТРАТЕГИЯҲОИ ОМӮЗИШ - Ҷабборова Анзурат Абдусаматовна. (TADQIQOTLAR, 2026)
Аннотатсия Дар мақолаи мазкур моҳият ва аҳамияти Барномаи арзёбии байналмилалии TIMSS баррасӣ гардидааст. Меъёрҳои асосии байналмилалӣ барои баҳодиҳии дониш ва малакаҳои хонандагон дар фанҳои математика ва илмҳои табиӣ шарҳ дода шудаанд. Ҳамчунин стратегияҳои самараноки омӯзиш, аз ҷумла усулҳои интерактивӣ, рушди тафаккури мантиқӣ, истифодаи технологияҳои муосир ва машқҳои амалӣ таҳлил шудаанд. Мақола аҳамияти TIMSS-ро дар баланд бардоштани сифати таҳсилот ва такмили низоми маориф нишон медиҳад.