BIZNES GʻOYA VA UNING MAQSADI - To‘xtayev Shahriyor O‘tkir o‘g‘li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada biznes g‘oya tushunchasi, uning mazmun-mohiyati hamda tadbirkorlik faoliyatidagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, biznes g‘oyaning shakllanish bosqichlari, uni amalga oshirishning asosiy omillari va biznes maqsadlarini to‘g‘ri belgilashning ahamiyati tahlil qilingan. Maqolada zamonaviy iqtisodiyotda innovatsion g‘oyalar asosida biznesni rivojlantirish, raqobatbardoshlikni oshirish hamda foyda olish bilan bir qatorda jamiyat ehtiyojlarini qondirish masalalari ko‘rib chiqilgan. Biznes g‘oya va uning maqsadini aniq belgilash tadbirkorlik faoliyatining muvaffaqiyatli bo‘lishida muhim omil ekanligi asoslab berilgan.