ҚАСДДАН БАДАНГА ОҒИР ШИКАСТ ЕТКАЗИШ. - С.Ф.Ботиров. (TADQIQOTLAR, 2026)
Инсон ҳаёти ва соғлиғи ҳар қандай демократик давлатнинг энг муҳим ҳимоя қилинадиган қадриятларидан бири ҳисобланади. Ўзбекистон Республикасида ҳам фуқароларнинг ҳаёти, соғлиғи ва дахлсизлигини таъминлаш давлат сиёсатининг устувор йўналишларидан бири сифатида эътироф этилган. Шу сабабли жиноят қонунчилигида шахснинг соғлиғига қарши қаратилган ҳар қандай тажовуз учун жавобгарлик белгиланган.