YEVROPA TARIXSHUNOSLIGINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI - M.Maxmudova; Ibroximova Saidabonu Jahongir qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Ushbu maqolada Yevropa tarixshunosligining Antik davrdan to hozirgi kungacha bo‘lgan shakllanish va rivojlanish bosqichlari tizimli tahlil qilinadi. Qadimgi Yunoniston va Rimdagi ilk tarixiy yozuvlar, O‘rta asrlarning xristian teologiyasi ta’siridagi xronikalari, Uyg‘onish va Ma’rifatparvarlik davridagi dunyoviy-tanqidiy yondashuvlar hamda XIX – XX asrlardagi ilmiy tarixshunoslik maktablari (jumladan, Annalchilar maktabi) evolyutsiyasi yoritiladi.