LUQMON BO‘RIXONNING “TUMOR” HIKOYASIDAGI RAMZIY MA’NOLAR VA BADIIY TAHLILI. - Yoqubova Parizoda Erkinjon qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy maqolada istiqlol davri o‘zbek adabiyotining yorqin vakillaridan biri Luqmon Bo‘rixonning “Tumor” hikoyasidagi badiiy ramzlar, majoziy obrazlar va asarning g‘oyaviy-estetik mundarijasi atroflicha tadqiq qilingan. Hikoyadan olingan to‘g‘ridan-to‘g‘ri iqtiboslar va matniy dalillar asosida "tumor" detali, uning personajlar ruhiyatidagi evrilishlarga ko‘rsatgan ta’siri, ma’naviy inqiroz hamda o‘zlikni anglash masalalari badiiy-falsafiy jihatdan tahlil etiladi. Maqolada yozuvchining ramzlar yaratish mahorati, kompozitsion o‘ziga xosligi va asarning bugungi kun kitobxoni uchun ijtimoiy-psixologik hamda tarbiyaviy ahamiyati keng qamrovli tarzda ochib berilgan.