KONSTITUTSIYAVIY ISLOHOT TUSHUNCHASI VA UNING ZAMONAVIY DEMOKRATIK DAVLAT RIVOJIDAGI AHAMIYATI - Amirkulova Ra‘nogul Ixtiyor kizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya:Mazkur maqolada yangi tahrirdagi Oʻzbekiston Respublikasi Konstitutsiyasining mazmun-mohiyati hamda konstitutsiyaviy islohotlarning davlat va jamiyat hayotidagi ahamiyati tahlil qilingan. Unda inson huquq va erkinliklarini ta’minlash, demokratik tamoyillarni mustahkamlash, davlat boshqaruvi tizimini takomillashtirish hamda fuqarolarning davlat boshqaruvidagi ishtirokini kengaytirish masalalari yoritilgan. Shuningdek, Konstitutsiyada inson qadri ustuvor tamoyil sifatida e’tirof etilgani, jamoatchilik nazorati va huquqiy kafolatlarning kuchaytirilgani ilmiy- huquqiy jihatdan asoslab berilgan.