TARBIYASI OG‘IR BOLALAR BILAN PROFILAKTIK ISHLAR OLIB BORISHNING PSIXOLOGIK JIHATLARI - Ibragimova Oʻgʻiloy Ilhom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada tarbiyasi og‘ir bolalar bilan profilaktik ishlar olib borishning psixologik jihatlari tahlil qilinadi. Tarbiyasi og‘ir bolalarning shaxsiy, ijtimoiy va psixologik xususiyatlari, ularning xulq-atvorida uchraydigan muammolar hamda ushbu muammolarni bartaraf etishda profilaktik faoliyatning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, oila, maktab va mahalla hamkorligida olib boriladigan psixologik-profilaktik ishlarning samaradorligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari tarbiyasi og‘ir bolalar bilan tizimli va individual yondashuv asosida ishlash ijobiy natijalarga olib kelishini ko‘rsatadi.