TAʼLIMDA OʻQUVCHILARNI KASB-HUNARGA YOʻNALTIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI - Karimova Sevara Zoirjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarni kasb-hunarga yo‘naltirishning mazmuni, maqsadi va o‘ziga xos xususiyatlari yoritilgan. O‘quvchilarning qiziqishlari, qobiliyatlari va individual imkoniyatlarini aniqlash asosida kasb tanlashga tayyorlash masalalari tahlil qilingan. Shuningdek, kasb-hunarga yo‘naltirishda maktab, oila, mahalla va mutaxassislarning hamkorligi, zamonaviy kasblar hamda mehnat bozorining talablarini hisobga olish zarurligi asoslab berilgan.