BUXORO XONLIGIDA SOLIQ ISLOHOTLARI: TARIXIY TAJRIBA VA IJTIMOIY-IQTISODIY AHAMIYATI - Eraliyeva Muniraxon Zaylobidinovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada Buxoro xonligida amal qilgan soliq tizimi, uning shakllanish va rivojlanish bosqichlari hamda turli davrlarda amalga oshirilgan soliq islohotlari tahlil qilingan. Tadqiqotda xiroj, ushr, zakot, boj va boshqa soliqlarning davlat moliyasidagi o‘rni, soliq siyosatining iqtisodiy va ijtimoiy hayotga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, Mang‘itlar sulolasi davrida amalga oshirilgan moliyaviy islohotlar, ularning natijalari va tarixiy ahamiyati ilmiy jihatdan baholangan. Buxoro xonligidagi soliq siyosatining davlat boshqaruvi va iqtisodiy taraqqiyotdagi o‘rni tarixiy manbalar asosida tahlil etilgan.