O‘QUVCHILARNING RUHIY SALOMATLIGINI MUSTAHKAMLASH VA TUSHKUNLIKNING OLDINI OLISH YO‘LLARI - Eshmurodov Abror Ergashovich (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada o‘quvchilarning ruhiy salomatligini mustahkamlash va tushkunlik holatlarining oldini olishning psixologik-pedagogik jihatlari tahlil qilinadi. O‘quvchilarda ruhiy farovonlikni ta’minlash, emotsional barqarorlikni rivojlantirish hamda stress va tushkunlikka olib keluvchi omillarni bartaraf etishning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, ta’lim muassasasida sog‘lom psixologik muhit yaratish, o‘quvchilarning o‘ziga bo‘lgan ishonchini oshirish, ijobiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish, psixologik profilaktika va maslahat ishlarini samarali tashkil etish masalalari bayon etilgan. Maqolada o‘quvchilarning ruhiy salomatligini qo‘llab-quvvatlashda pedagoglar, psixologlar va ota-onalarning hamkorligi hamda zamonaviy psixologik yondashuvlarning ahamiyati ochib berilgan.