TA’LIM MUASSASALARIDA O‘QUVCHILARNI ZO‘RAVONLIKDAN HIMOYA QILISHNING DOLZARB MASALALARI - Xakimova Xavasxon Yokubjonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ta’lim muassasalarida o‘quvchilarni zo‘ravonlikning turli ko‘rinishlaridan himoya qilishning dolzarb masalalari tahlil qilinadi. Zo‘ravonlikning o‘quvchilarning jismoniy va ruhiy salomatligiga, shaxsiy rivojlanishiga hamda ta’lim jarayonidagi faolligiga ko‘rsatadigan salbiy ta’siri yoritilgan. Shuningdek, maktab muhitida uchraydigan jismoniy, psixologik, ijtimoiy va kiberzo‘ravonlik holatlarining oldini olish, xavfsiz ta’lim muhitini yaratish, o‘quvchilarning huquqiy va psixologik himoyasini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqilgan. Maqolada pedagoglar, psixologlar, ota-onalar va jamoatchilikning hamkorlikdagi faoliyati hamda profilaktik tadbirlarning zo‘ravonlikka qarshi kurashishdagi ahamiyati ochib berilgan.