SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARINING O‘QUVCHILAR TAFAKKURI VA O‘QUV FAOLIYATIGA TA’SIRI - Djumakova Gulandom Xalbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada sun’iy intellekt texnologiyalarining o‘quvchilar tafakkuri va o‘quv faoliyatiga ta’siri psixologik va pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Sun’iy intellekt asosidagi ta’lim vositalarining o‘quv jarayonini individuallashtirish, bilimlarni tezkor o‘zlashtirish, mustaqil o‘qish ko‘nikmalarini rivojlantirish hamda o‘quvchilarning kognitiv faoliyatini faollashtirishdagi o‘rni yoritilgan. Shuningdek, sun’iy intellektdan foydalanishning o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash, ijodiy yondashuv va muammolarni hal etish qobiliyatlariga ta’siri ochib berilgan. Maqolada raqamli ta’lim muhitida sun’iy intellektdan oqilona foydalanishning afzalliklari bilan bir qatorda, ortiqcha texnologik qaramlikning ehtimoliy salbiy jihatlari ham tahlil qilingan.