YOSHLARDA STRESSGA BARQARORLIKNI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK MEXANIZMLARI - Kudıyarova Svetlana Kadırbergenovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarda stressga barqarorlikni shakllantirishning psixologik mexanizmlari tahlil qilinadi. Stress tushunchasi, uning kelib chiqish sabablari hamda yoshlar psixologiyasiga ta’siri ilmiy jihatdan yoritilgan. Shuningdek, stressga nisbatan barqarorlikni shakllantirishda kognitiv, emotsional va xulq-atvoriy mexanizmlarning o‘rni ochib berilgan. Maqolada o‘zini boshqarish ko‘nikmalari, ijobiy fikrlash, emotsional intellekt, motivatsiya va ijtimoiy qo‘llab- quvvatlash tizimining stressga chidamlilikni rivojlantirishdagi ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Yoshlarda stressga bardoshlilikni oshirishga qaratilgan psixologik treninglar va amaliy tavsiyalar ham yoritilgan.