O‘QUVCHILARDA EMOTSIONAL BEQARORLIK SABABLARINI ANIQLASH VA BARTARAF ETISH USULLARI - Raximova Shaxnozaxon Maxsudjon qizi; Mirzayeva Irodaxon Isaxonovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o’quvchilarda emotsional beqarorlikning yuzaga kelish sabablari, uning psixologik xususiyatlari hamda ta’lim va tarbiya jarayoniga ta’siri tahlil qilinadi. Emotsional beqarorlikning oilaviy muhit, tengdoshlar bilan munosabatlar, ta’lim yuklamasi va individual psixologik omillar bilan bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, ushbu holatlarni o‘z vaqtida aniqlashda qo‘llaniladigan diagnostik usullar hamda maktab psixologi tomonidan amalga oshiriladigan profilaktik va korreksion ishlarning mazmuni ochib beriladi. Maqolada bolalarning emotsional barqarorligini rivojlantirish, stressga chidamliligini oshirish va ijobiy psixologik muhit yaratishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ham keltirilgan.