TAʼLIM TIZIMIDA PSIXOLOGIK ZO’RIQISH HOLATLARINI OLDINI OLISHNING DOLZARB MASALALARI - Usarova Shaxlo Xo‘jamberdi qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida uchraydigan psixologik zo‘riqish holatlari, ularning kelib chiqish sabablari va ta’lim jarayoniga ta’siri yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilar, pedagoglar va ta’lim muassasalari xodimlarida psixologik zo‘riqishning oldini olishning zamonaviy usullari hamda psixologik profilaktika masalalari tahlil qilingan.