Yusupov Abdullajon Anvarjon o’g’li - Yusupov Abdullajon Anvarjon o’g’li (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada yoshlarda liderlik salohiyatini aniqlash va rivojlantirishning psixologik omillari tahlil qilingan. Liderlikning shaxs rivojlanishidagi o‘rni, uning shakllanishiga ta’sir etuvchi individual-psixologik xususiyatlar, motivatsiya, kommunikativ qobiliyatlar, emotsional intellekt va ijtimoiy muhitning ahamiyati yoritilgan. Shuningdek, yoshlarning liderlik salohiyatini aniqlash usullari hamda ularni rivojlantirishga qaratilgan psixologik-pedagogik yondashuvlar bayon etilgan. Maqolada liderlik qobiliyatlarini shakllantirish orqali yoshlarning tashabbuskorligi, mas’uliyati, mustaqil fikrlashi va jamoa bilan samarali hamkorlik qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari ilmiy-nazariy jihatdan asoslangan.