TAʼLIM TIZIMIDA OʻQUVCHILAR ORASIDA TANQIDIY FIKRLASH QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK ASOSLARI - Ozodaxon Siddikova Avazovna (TADQIQOTLAR, 2026)
ANNOTATSIYA Mazkur maqolada ta’lim tizimida o‘quvchilarda tanqidiy fikrlash qobiliyatini shakllantirishning psixologik-pedagogik asoslari yoritilgan. Tanqidiy fikrlashning shaxs rivojlanishidagi ahamiyati, uning tarkibiy qismlari hamda ushbu ko‘nikmani rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali pedagogik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, zamonaviy ta’lim jarayonida mustaqil va ijodiy fikrlovchi shaxsni tarbiyalash masalalari ko‘rib chiqilgan.