DONDAGI BEGONA ARALASHMALAR MIQDORINI ANIQLASH - Abduraimov Abdulloh San’atjon o’g’li; Usmonov Kamoliddin Eshkulovich; Umirbayeva Barno Rashidovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Don mahsulotlarining sifati oziq-ovqat xavfsizligi va qayta ishlash samaradorligi uchun hal qiluvchi ahamiyatga ega. Ushbu maqolada dondagi begona aralashmalar miqdorini aniqlashning zamonaviy usullari va ularning samaradorligi tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari begona aralashmalarni aniqlashda aniqlik va tezlikni oshirishga qaratilgan yangi yondashuvlarni taklif etadi. Olingan ma’lumotlar donni qabul qilish, saqlash va qayta ishlash jarayonlarida sifat nazoratini yaxshilashga xizmat qiladi. Bu esa, o’z navbatida, mahsulot sifatini kafolatlash va iqtisodiy samaradorlikni oshirishga yordam beradi.