BUYUK IPAK YO‘LI SHAHARLARINING XALQARO TURIZMNI RIVOJLANTIRISHDAGI AHAMIYATI - Saida Otanazarova Gulom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada Buyuk Ipak yo‘li bo‘ylab joylashgan shaharlarning xalqaro turizm sohasini rivojlantirishdagi ahamiyati chuqur tahlil qilinadi. Ipak yo‘li shaharlari turizm salohiyatining asosiy omillari, ularning tarixiy, madaniy va zamonaviy sayyohlik infratuzilmasi hamda xalqaro hamkorlik istiqbollari yoritiladi. Shu bilan birga, turizm orqali mintaqaviy taraqqiyot va xalqaro integratsiya masalalariga ham alohida e’tibor qaratilgan.