BUYUK IPAK YO‘LIDA BUXORO SHAHRINING TUTGAN O‘RNI - Saida Otanazarova Gulom qizi (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Maqola Buyuk Ipak yo‘li tarixi va uning rivojida Buxoro shahrining tutgan o‘rni haqida keng qamrovli tahlil va tadqiqot natijalarini o‘z ichiga oladi. Bu maqolada Buxoroning qadimiy davrlardan boshlab savdo, iqtisodiyot, madaniyat, ilm- fan va siyosat sohalaridagi ahamiyati har tomonlama ochib berilgan. Shuningdek, maqolada davrlar osha shahar hayotida yuzaga kelgan o‘zgarishlar, xalqaro aloqalardagi roli va zamonaviy taraqqiyot uchun ahamiyati ko‘rsatib o‘tilgan. Maqola tahliliy ruhda yozilgan va asoslanilgan adabiyotlar ro‘yxati hamda kalit so‘zlar bilan yakunlangan.