BADIIY ASARDA LEKSIK VOSITALARNING O’RNI VA USLUBIY XUSUSIYATLARI - Abduraxinova Charos (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada badiiy asarda leksik vositalarning o’rni va uslubiy xususiyatlari ko’rib chiqiladi. Leksik birliklarning tasnifi, ularning badiiy matndagi vazifalari, shuningdek sinonimlar, antonimlar, frazeologizmlar va paremiyalarning obraz yaratishdagi roli tahlil qilinadi. Zamonaviy o’zbek tilshunosligi va stilistikasidagi ilmiy qarashlar asosida leksik vositalarning estetik imkoniyatlari yoritiladi.