ULUG’BEK HAMDAMNING «TO’RTKO’CHA» ROMANIDA LEKSIK VOSITALARNING QO’LLANISH XUSUSIYATLARI - Abduraxinova Charos (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Ulug’bek Hamdamning «To’rtko’cha» romanida leksik vositalarning qo’llanish xususiyatlari tahlil qilinadi. Asarda sinonimlar, antonimlar, frazeologik birliklar va paremiologik vositalarning badiiy funksiyasi, ularning qahramon ruhiyatini ochishdagi roli, milliy kolorit yaratishdagi o’rni ilmiy asosda o’rganiladi.