OZODLIKDAN MAHRUM QILISH TARIQASIDAGI JAZONI IJRO ETISH MUASSALARIDA MAHKUMLARNI SAYLOVDA ISHONCHLI ISHTROK ETISHI VA KAFOLATLI TAMINLASH - QARSHIYEV G’ULOM; YOQUBOV DIYORBEK ALISHER O’G’LI (TADQIQOTLAR, 2026)
Annotatsiya Mazkur maqolada ozodlikdan mahrum qilish tariqasidagi jazoni ijro etish muassasalarida mahkumlarning saylov huquqlarini amalga oshirish, ularning saylovlarda ishonchli ishtirokini ta’minlash hamda konstitutsiyaviy huquqlarini kafolatlash masalalari yoritilgan. Shuningdek, mahkumlarning saylov jarayonidagi ishtirokini tashkil etishning huquqiy asoslari, saylov uchastkalarini tashkil etish tartibi, ovoz berish jarayonining shaffofligi va qonuniyligini ta’minlash mexanizmlari tahlil qilingan. Maqolada xalqaro standartlar hamda milliy qonunchilik normalari asosida jazoni ijro etish muassasalarida saylov jarayonlarini takomillashtirish yuzasidan taklif va tavsiyalar berilgan.