OʻQUVCHILАRNING IJTIMOIY FАOLLIGINI OSHIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK АSOSLАRI VА MEXАNIZMLАRI - Аbdullayeva Bazargul Maksetbayevna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Ushbu maqola umumtaʼlim maktabi oʻquvchilarining ijtimoiy faolligini oshirishning dolzarb muammolarini psixologik-pedagogik nuqtai nazardan tahlil qilishga bagʻishlangan. Tadqiqotda oʻquvchilarning ijtimoiy faollik darajasini aniqlovchi diagnostik metodlar qoʻllanilgan, uning shakllanishiga taʼsir etuvchi asosiy omillar oʻrganilgan hamda oʻquvchilarning ijtimoiy tashabbuskorligini rivojlantirishga qaratilgan amaliy dasturning samaradorligi baholangan. Maqolada maktab psixologlari, pedagoglar va ota-onalar uchun yoshlarda fuqarolik masʼuliyati, faol hayotiy pozitsiya va ijtimoiy moslashuv koʻnikmalarini shakllantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar keltirilgan.