YOSHLАRDА 21-АSR “ILLАTLАRI”GА QАRSHI PSIXOLOGIK IMMUNITETNI SHАKLLАNTIRISHNING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK АSOSLАRI VА MEXАNIZMLАRI - Xoliqulova Bozargul Bekmiradovna (TADQIQOTLAR, 2026)
Аnnotatsiya Ushbu maqola globallashuv va raqamli texnologiyalar davrida yoshlar duch kelayotgan psixologik "illatlar" (masalan, axborotga toʻyinganlik, ijtimoiy tarmoqlarga qaramlik, kiberbulling, shaxsiy identiklik inqirozi) muammosiga bagʻishlangan. Tadqiqotda yoshlarda ushbu "illatlar"ga qarshi psixologik immunitetni shakllantirishning psixologik-pedagogik mexanizmlari tahlil qilingan. Диагностик metodlar yordamida yoshlarning raqamli muhitga moslashuv darajasi va psixologik himoyalanganlik koʻrsatkichlari baholangan. Shuningdek, psixologik immunitetni oshirishga qaratilgan amaliy dasturning samaradorligi sinovdan oʻtkazilgan. Maqolada maktab psixologlari, pedagoglar va ota-onalar uchun yoshlarda tanqidiy fikrlash, emotsional intellekt, media savodxonligi va barqaror shaxsiy identiklikni rivojlantirish boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.